Scouting Ferguson 105 jaar jong!

Onze scoutinggroep bestaat alweer 105 jaar! Elk lustrumjaar gaan we met de hele groep op een te gek jubileumkamp naar binnen- of buitenland, en dit keer was Italië aan de beurt!

We zijn op vrijdag 7 juli met bussen en de nachttrein vertrokken naar het prachtige kampeerterrein Giovani 2000 in de regio Trentino. Het was echt een avontuurlijke reis met de trein, bussen en auto’s volgeladen met spullen. Eenmaal daar aangekomen, begonnen we meteen met het opbouwen van onze tenten en klaarleggen van de slaapspullen. Stoer hè?!

Het kamp zat bomvol gave activiteiten! We hebben een te gekke hike gelopen, gezwommen, een dagje in het pretpark Gardaland rondgestruind, een tripje naar Riva del Garda gemaakt en natuurlijk een supertof themaspel gespeeld. We hebben ons geen moment verveeld!

Oei, het gebied rond het Gardameer staat wel bekend om zijn heftige onweer en hagelbuien, en ja hoor, die daar kregen we ook wat van mee. Maar gelukkig was het meeste van de tijd lekker zonnig en konden we met een beetje improvisatie en schuilen toch al onze avonturen beleven.

Op dinsdag 18 juli was het alweer tijd om terug te gaan. De bussen kwamen ons ophalen bij het kampterrein, en door het slechte weer was het even spannend of we de trein wel zouden halen. Maar guess what? Woensdagochtend waren we allemaal weer veilig terug bij het groepshuis!

Als je er niet bij was en nieuwsgierig bent naar onze avonturen, check dan op ons YouTube-kanaalFerguson 105 Nieuws” voor alle gave filmpjes van ons jubileumkamp!

We willen jullie allemaal een geweldige zomer wensen en hopen dat al onze leden en leiders volgend seizoen weer van de partij zijn om samen te kletsen over dit te gekke jubileumkamp!